Safire Mökki mainos

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kyllä lähtee....

Maaliskuun 27. päivä  Herran vuonna 2015.

Aamulla  "lämmintä" 4 Celcius astetta. Tuulee sillain mukavasti, että kaljultakin mieheltä tippuu hiukset päästä. Aamulla kello 9 reikä leipä olin Suomenojan satamassa veneemme katolla, joka oli jäässä. Hiukkasen pelotti luistella monen metrin korkeudella veneen reunalla Targa- kaari kaadettuna ja sidottuna. Ja tasan klo 9 saapui Kuljetus Karttunen http://www.kuljetuskarttunen.fi/  paikalle kuten oli sovittu. On se ihme kuinka kyseinen herra muistaa missä veneeni on, vaikka olen välillä vaihtanut venettäkin.  Sitten laitettiin veneen alitse nosto liinat ja eikun vene ylös. On se hienoa seurata ammattimiesten työtä. Vaikka tuuli oli melko vahvaa niin vene nousi ahtaasta paikasta tarkasti kuten pitikin. Suoraan kyytiin.

 Nuorempi Karttunen oli tällä kertaa kuljettajana ja osasi kertoa veneemme painon aivan "lonkalta". Hetken virittelyä auton lavalla ja sitten lähdettiin liikkeelle. Itse keräsin talvisäilytyspaikkamme roskat pois ja vein roskikseen. Laitoin myös venepukkien päälle A-pukit jotka olivat kannella katoksen tukina. Reitti kulki Suomenojalta Länsiväylälle jota pitkin ajelimme peräkkäin Kirkkonummen risteykseen saakka. Täältä sitten menimme pienempää tietä pitkin Espoon Venepalvelun pihalle. Veneitä
oli monen hallin pihalla ja hallissakin. Meidän Vilkas pääsi pukeille odottelemaan halliin siirtymistä. Ja itse hyppäsin autoomme aivan umpi jäässä pihalla seisomisesta. Ei uskoisi, että vielä viime viikolla tarkeni askarrella veneellä pelkässä paidassa.
Matkalla kaverini soitteli ja sovimme milloin menemme keväällä venerantaan "väijyyn". Otimme perjantai ja lauantai illat toukokuun lopusta.


Kotimatkalla kävin vielä ruokakaupan kautta ennen kotiin menoa. Kaupasta tarttui mukaan tulppaaneja, joilla meinaan yllättää vaimon. Mutta ennen kuin vaimo tulee kotiin ehdin kellariin lakkaamaan veneen vaatenaulakon kolmanteen kertaan ja laittamaan parvekkeelle veneen akut latautumaan. Itsellä on kaksi kuvan mukaista akkua. Ulkomittojen mukaan ei mahdu isommat veneeseenkään. Molemmat akut ovat lähes uuden veroisia.

Ehdin tosiaan laittaa yllätyksen keittiön pöydälle odottamaan vaimon kotiutumista. Vähän tulppaaneita sekä edellisen Ruotsin risteilyn tuliaisen, Sampanjan. Illalla virittäydymme tulevan kesän tunnelmiin ja nautimme kylmää Grönstedts Champagnea kera Feta salaatin. Mahdollisesti viime kesän valokuviakin voisi selailla ja suunnitella tulevan kesän reittejä.

3 kommenttia:

  1. Sieltä se kesä tulla jolkottaa, vaikka juuri tänään sitä voi olla vaikea uskoa...
    Ihana yllätys vaimolle!

    VastaaPoista
  2. Mitä tykkäsitte kaikenkaikkiaan Albatrossin kyydistä? Itsellä käynyt vastaavanlaisen veneen hankinta mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Albatross oli meille varsin hyvä. Oli meidän haaveiden vene ja nautimme Albatrossista omana veneellämme sekä kaverin veneenä

      Poista